تاریخچه تولید قوطی در ایران
توليد قوطي كنسرو از ورق قلعاندود در ايران براي نخستين بار در سال 1309 شمسي توسط شخصي به نام درخشان صورت گرفت. او كه از مهاجران ساكن شوروي بود پس از انقلاب اكتبر به ايران بازگشت و چون تحصيلكرده مدرسه آشپزي مسكو بود با استفاده از تجارب خود، اولين كارگاه ابتدايي قوطيسازي در ايران را راه انداخت. او با استفاده از پيتهاي خالي بنزين شركت نفت و مسطح كردن آنها با دست، ورق بهدست آمده را از داخل قلع مذاب عبور داده و از آنها قوطي ميساخت. در سال 1336 شمسي ورق لاك اندود و قوطي آماده از خارج وارد ايران شد و در سال 1344 لاكزني اتوماتيك امروزي در ايران براي نخستين بار نصب و مورد بهرهبرداري قرار گرفت. اگرچه در مجموع عمر قوطيسازي در ايران از 60 سال تجاوز نميكند، در مقايسه با عمر اين صنعت در جهان (حدود 180 سال) قابل تعمق است.
با روشهاي نخستين، يك كارگر خوب و ماهر، چهار قوطي در هر روز توليد ميكرد، اين در حالي است كه امروزه سرعت توليد خطوط قوطيسازي پيشرفته حتي به بيش از هزار قوطي در دقيقه ميرسد. در طول سالهاي پس از پيدايش صنعت قوطيسازي تغييرات بسياري در ماشينآلات و دانش اين فنآوري ايجاد شده است و همواره شاهد پيشرفت و شنيدن اخبار جديد در اين زمينه هستيم.
افزايش سرعت توليد به بيش از يك هزار قوطي در دقيقه، افزايش استحكام قوطيها، به وجود آمدن اشكال و اندازههاي متنوع، استفاده از تزيينات چاپي بر روي قوطي و ابداع درهاي متنوع موسوم به راحت بازشو (Easy Open) در آنها در كنار كاهش وزن قوطي شاخصهاي اصلي روند پيشرفت قوطيسازي به شمار ميآيند.